גידול הידרופוני

העולם הולך וצועד קדימה בטכנולוגיה, ואנחנו בישראל כבר יודעים שטכנולוגיה הולכת יד ביד עם תחומים מפתיעים כמו חקלאות. אנחנו יודעים שחלק ניכר מההצלחה של ישראל בעולם נובע מהעבודה שפיתחה שיטות טכנולוגיות רבות לגידול מזון ולהשבחת הגידולים בכלל תוך שימוש באמצעים מתקדמים ומתוחכמים כדי להגיב את תנובת היבול. אחת השיטות שמנסים כל הזמן להצליח בהן היא שיטת הגידול ההידרופוני של מזון כדי שיוכלו לענות על צרכים שונים של אוכלוסיות בעולם שאין להן מספיק תשומות קרקע ומקום או שהן מעוניינות בשיטות גידול מתקדמות בכל מקום.

איך עובד גידול הידרופוני?

מה שצמחים מקבלים למעשה בהזנה שלהם מגיע דרך המים. הם שתולים בקרקע רק משום שזהו המצע הנוח שבו נקווים מים ודרכם הם מזינים ונספגים בצמח בדרך הטבע. האדמה עצמה אינה מה שהצמח צורך אלא מה שמצוי בתוכה ומגיע אליו דרך המים שבה. אם כך, אם החומרים מגיעים דרך ספיגת המים בשורשים, הם יכולים לקבל מים גם כשהם אינם נטועים בקרקע מסורתית שכולנו מכירים. אפשר בהחלט להמס במים את חומרי ההזנה, לדאוג לתאורה הנכונה, ולהוסיף זאת בצורה מלאכותית למים שבהם משקים בשיטת גידול הידרופוני. בשיטה זו אפשר לגדל כמעט הכל ואף לשלוט בתנאי ההזנה והגידול כך שגם ניתן להפיק יותר מזון ויבול לכל מ"ר.

יתרונות הגידול ההידרופוני

גידול הידרופוני מצוין למטרת מתן פתרון לכל מקום שאין בו קרקע לגידול אבל יש בו מקום שמתאים לגידולים שונים, בין אם למטרות רפואיות, קוסמטיות או מסחריות למכירת מזון. היתרון הרב שלו בשליטה בתנאי הגידול ובקרה על כך הופכת את הגידול ההידרופוני לאידיאלי משום שאינו תלוי עוד באיתני הטבע ואפשר לגדל אותו גם בשנת בצורת וגם בשנה שיש בה אסונות טבע כמו קרה. לחקלאים זהו גידול רווחי מאו דאבל דורש גם ציוד יקר וידע כדי לשלוט בו ולעשות זאת נכון. מונעים גם מחלות שעלולות לחסל גידולים או צמחי בר שאינם מגיעים למצע ההידרופוני ובכך חוסכים מגע יד אדם ועבודה קשה. כמו כן, החיסכון הניכר בעלויות של המים הממוחזרים מתבטא בכדאיות השיטה.

About admin

Check Also

שמשיות לעסקים: האלמנט החסר להשלמת האווירה

לא משנה איזה סוג של עסק אתה מפעיל, הרושם הראשון הוא מכריע. ובזמן שרוב העסקים …