לאחרונה יצא לכם לשמוע לא מעט אנשים שמדברים על השום השחור? אין לכם מושג במה דברים אמורים ומהן הסגולות של המאכל הזה? כדאי שתדעו: שום שחור הוא למעשה שום רגיל, ללא כל תוספות שונות, אלא שהוא רק עבר תהליך תסיסה ויישון שנמשך כחודש. זה מה שהוביל לשינוי בתכונות שלו, שכן אם תטעמו את השום השחור, תרגישו מיד עד כמה הוא מתוק, צמיגי וטעים. בתרבויות שונות צורכים אותו בדרכים שונות ומגוונות, שכן יש מי שאוכל אותו כפי שהוא, 2-3 שיני שום שחור על הבוקר, ואילו אחרים מוסיפים אותו לתבשילים שונים.
מהם היתרונות של שום שחור?
בשנים האחרונות אנחנו רואים שהשום השחור הגיע גם לישראל ולכן זה לא מפתיע למצוא אותו בימינו במספר רב של מקומות, מסעדות וברים. אם תהיתם איך יכול להיות שהוא זוכה להצלחה מסחררת בעולם כולו, כדאי שתכירו את היתרונות הבריאותיים שלו, כי הם רבים:
- יש לו תכונות אנטיביוטיות
- יש לו תכונות אנטי-פטרייתיות
- הוא מסייע בחיזור מערכת החיסון
- יש בו פי 2 יותר נוגדי חמצון
- הוא מסייע בהפחתת הכולסטרול הרע
לכן זה לא משנה אם אתם אנשים בריאים בדרך כלל או לא, כי מה שבטוח זה שאם תתחילו להכניס מאכל כמו שום שחור לתפריט היומי שלכם, זה יעשה לכם רק טוב.
איפה אפשר למצוא את השום הזה?
מעולם לא יצא לכם לראות את השום מהסוג הזה ככה סתם בסופר? כדאי לדעת שיש לא מעט חנויות שבהן כן תוכלו למצוא אותו. יש לא מעט חנויות טבע שונות שמוכרות אותו ויש גם הרבה מאוד חקלאים שמהם תוכלו לקנות אותו ישירות. מדובר על מעדן טעים במיוחד, ואם נשווה אותו לשום הרגיל, אנחנו נראה שהוא גם לא משאיר ריח כמו השום האחר. אתם תראו שאחרי הפעם הראשונה שתנסו אותו לא תוכלו לוותר על החוויה הזאת, כך שגם אתם, כמו אחרים, צפויים להתאהב. השילוב בין מאכל טעים שהוא גם בריא הוא שילוב נפלא ולכן ברור מדוע גם בישראל השום הזה זוכה להצלחה.