העשורים הראשונים של המאה ה-21 כבר זכו לשם העידן הדיגיטלי, ואין ספק שמהפכת המחשוב שהתחילה בחלק האחרון של המאה הקודמת רק תלך ותתעצם ותשפיע יותר ויותר על כל תחומי החיים. גם בעולם העסקים המחשב ופתרונות המחשוב הופכים לדומיננטיים יותר ויותר, וחברה שלא תצטייד בכלים האפקטיביים הקיימים כיום תישאר מאחור ותתקשה לשגשג לאורך זמן.
התאמה מלאה לצרכים הספציפיים
הדגש הראשון בבחירת פתרונות מחשוב לעסקים הוא התאמה מדויקת ומוחלטת לצרכים הספציפיים של כל עסק. באופן טבעי לא כל חברה זקוקה לאותם שירותים: כך למשל עבור עסק שמחזיק במידע רגיש מאוד, הגנה בפני ניסיונות לגניבת הדאטה היא קריטית. עבור חברה שכל עצירת פעילות, כולל לזמן קצר מאוד, עלולה לגרום לנזקים חמורים, נדרש פתרון התאוששות מאסון (DR). באופן דומה, לגבי כל פתרון מחשוב לעסק בפני עצמו – למשל מערכת ה-CRM או ה-ERP – נדרשת התאמה מלאה.
אמינות ללא פשרות
על-מנת שאפשר יהיה להפיק מהם מקסימום תועלת, פתרונות מחשוב לעסקים חייבים להיות אמינים לחלוטין, כלומר לעבוד ללא תקלות וללא פגמים. בהתאם חשוב לרכוש את הפתרונות הדרושים אך ורק מחברות ותיקות שכבר צברו ניסיון יקר ערך ויכולות להבטיח, וגם לקיים, פתרונות יציבים.
השיקול הכלכלי של רכישת פתרונות מחשוב לעסקים
עוד מרכיב שאי אפשר להתעלם ממנו בכל החלטה עסקית, כולל בחירת פתרונות המחשוב, הוא השיקול הכלכלי. בהקשר זה כדאי לדעת שכיום הולך והופך רווח יותר ויותר המודל של מחשוב ענן: במקום לרכוש עוד ועוד מחשבים שזקוקים לשטח פיזי, חשמל ומשאבים נוספים, מועברות עוד ועוד פעולות לשרתים וירטואליים. בנוסף גם התוכנות אשר משמשות את העסק נרכשות במודל שנקרא SaaS (ראשי תיבות של Software as a Service), כך שלעסק מובטחת גמישות מרבית ובהתאם חיסכון כספי משמעותי.
מהם הפתרונות החשובים ביותר לעסק?
המגוון הרחב מאוד של פתרונות מחשוב לעסקים מאפשר כאמור בחירה מדויקת והתאמה מלאה. בין הפתרונות החיוניים והנפוצים ביותר: CRM (מערכת לניהול קשרי לקוחות), מערכות להפקת חשבוניות דיגיטליות, BPM (מערכת ניהול החלטות עסקיות), מערכות אבטחת מידע והגנה בפני פשעי סייבר, BCP (תוכניות התאוששות עסקית – Business Continuity Program) ועוד.