פתיחת עסק חדש זו משימה לא פשוטה עבור בעלי העסק, אין זה משנה אם מדובר בפתיחת עסק גדול או אם זה פתיחת עסק קטן. מרבית בתי העסקים למעשה התחילו את דרכם בצעדים קטנים, למשל הסופרים הגדולים שאנחנו מכירים היום לרוב החלו את דרכם במכולת קטנה ולאט לאט המכולת התרחבה לסופר עם סניפים רבים. כך למעשה בכל תחום, גם חברות ההיי טק התחילו כחברות סטארט אפ שברוב המקרים הייתה חברה קטנטנה עם מספר עובדים מצומצם ביותר לפני שהם הפכו להיות חברת היי טק בעלת מאות עובדים.
לאורך חייו של כל עסק, העסק עובד גלגולים שונים. אפשר ממש לדמות זאת לתינוק שרק נולד, תחילה צריך להזין אותו על מנת שהוא יצבור מספיק כוח על מנת שיתחיל ללכת. כך גם העסק צריך להתחזק מבפנים, עובדים יציבים, ניהול תקין וכן הלאה. לאחר מכן התינוק גדל וכך גם העסק, מצטרפים עוד עובדים, המכירות גדלות ואולי גם מתחילים לפתוח סניפים נוספים. אך מה עושים במקרה שהוחלט כי העסק צריך להימכר? עסק למכירה לא תמיד חייב להגיע מסיבות כושלות ולמעשה ישנם מקרים רבים בהם בעלי עסקים מחליטים בדעה צלולה למכור את העסק שלהם, הדוגמה הכי מוכרת לכך היא שוב מעולם ההיי טק בו חברות סטארט אפ רבות בוחרות לעשות אקזיט ולמכור את העסק שלהם לטובת חברת היי טק גדולה יותר שתשתמש בהמצאה החדשה.
פתיחת עסק קטן בצורה בטוחה
כבר בשלבי פתיחת עסק קטן חשוב לבחור את היועצים הנכונים והמנוסים ביותר עבור העסק שלכם. רואי חשבון, יועצי מס או כלכלנים אחרים וזאת על מנת שתהיו בטוחים בצעדים שאתם הולכים לפסוע בשנים הבאות. ליווי מקצועי מאפשר לכם תכנון עסקי טוב יותר ויציב יותר כך שלמעשה בבחירת איש מקצוע שילווה את העסק שלכם אתם מצמצמים סיכונים כלכליים לשנים קדימה. בשלבים הבאים אתם יכולים לתכנן עם היועץ שבחרתם איך להמשיך בניהול העסק, אם אתם מעוניינים להוציא מכרז של עסק למכירה או שאתם מרוצים ממה שאתם עושים והמטרה שלכם היא להשאיר את העסק אפילו לילדים שלכם שימשיכו אותו.