לצערנו, הסטטיסטיקות של תאונות הדרכים בישראל אינן מזהירות, ונדמה כי הנהיגה בכבישי הארץ היא מעין הצהרה כי בשלב זה או אחר נהיה מעורבים בתאונה. למזלנו, רוב התאונות קלות עד קלות מאוד, ואינן מדווחות כלל בכלי התקשורת, ואף לא במשטרת ישראל.
מה שמגיע לכותרות העיתונים הינן אותן תאונות ש"עשו כותרות", תאונות שרשרת, תאונות קשות במיוחד מבחינת הדרמה שהן מציעות לכלי התקשורת הרעבים לסיפור, בעוד שהתאונות הקטנות של דפיקת הפגוש או הורדה של מראה לא מגיעות לעיתון.
בסופו של דבר, כמעט כל נהג או נהגת בישראל נאלצים להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות דרכים בשלב זה או אחר בקריירת הנהיגה שלהם, ומוטב לדעת כיצד לנהוג כשזה קורה, תרתי משמע.
מה להביא לעורך דין תאונות דרכים
עורך דין תאונת דרכים צריך הרבה מאוד פרטים בהתחלה, ואז הרבה מאוד סבלנות מצדכם בהמשך. השלב הראשון הינו איסוף כל הפרטים הטכניים, והוא נעשה על-ידכם. במידה ועברתם תאונה הדורשת טיפול של עורך דין (וביטוח בכלל), הרי שיש לקחת את כל הפרטים הרלוונטיים בו במקום:
- שמות המעורבים ומספרי תעודת הזהות שלהם
- תאריך ושעה מדויקים של האירוע
- מיקום מדויק – כתובת ותיאור המרחב בו התרחשה התאונה
- תיאור ההתרחשות בלשונכם
- מספרי הפוליסות של המעורבים ושמות חברות הביטוח של המעורבים
פרטים אלו הם הבסיס לכל תיק, ומהווים פרטי חובה (גם במידה ולא מעורב עו"ד בסיפור)
לאחר מכן – תאונה עם נזקי גוף
הרבה מאוד מהתיקים שיראה עורך דין תאונות דרכים הינם תיקים המשלבים פגיעות ונזקי גוף, והדרישה היא לפעול לפי הפרוטוקול ולבצע את כל המהלכים הרפואיים הנדרשים על-ידי הצוותים הרפואיים.
לרוב מדובר במערך מוכן מראש הכולל צילום רנטגן ובדיקות כלליות לשלילה של נזקים כמו זעזוע מוח, שברים וכיו"ב, ומשם יועבר המטופל לטיפול המותאם לנזק (פיסיותרפיה לדוגמא).
לרוב פיסיותרפיה היא תהליך שמתחיל במספר שבועות, ויכול להמשיך למשך חיים שלמים, ובכדי לבסס את התיק ולאפשר לכם לקבל את הפיצוי המרבי המגיע לכם, יש צורך לבצע את ההליכים עד תום, ולא לדלג על טיפולים.