סיימתם שירות צבאי לא מזמן, וכבר הספקתם גם לעשות את הטיול הגדול שתמיד חלמתם עליו? מצאתם את עצמכם אובדי עצות לגבי מסלול הלימדים והקריירה אותם אתם מעוניינין לבחור, ובאיזה מקצוע בתעשייה אתם מעוניינים להשתלב? אם יש לכם ידע טכני ואהבה למקצועות טכניים ומתמטיים, יתכן ולימודים בתחום הנדסה יוכלו להיות מתאימים. מכללת שנקר מציעה לימודים לתואר הנדסאי במגוון רחב של תחומים ומסלולים, החל מהנדסה אזרחית והנדסת בניין, דרך הנדסאי אדריכלות נוף, והנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, ועד הנדסאי תוכנה ועיצוב מדיה. אבל מה בעצם ההבדל בין הנדסאי למהנדס, וכמה קל יהיה לכם למצוא עבודה טובה בשוק התעשייה לאחר הלימודים? כל התשובות במאמר הבא, המשיכו לקרוא.
הנדסאי או מהנדס?
רבים סבורים כי לימודי הנדסה ולימודי הנדסאי הינם לימודים דומים ואף זהים, אולם לא כך הדבר. ישנם לא מעט הבדלים בין שני תחומי הלימוד האלו. הנה כמה הבדלים חשובים שכדאי לכם להכיר:
- ראשית לימודי הנדסה מזכים את הבוגרים בתואר ראשון מסוג מדעיS.c, ואילו לימודי הנדסאי כוללים קורס מקצועי בלבד. בעקבות כך הכשרה של מהנדס אורכת ארבע שנים וכוללת מבפנים והתנסויות רבות יותר, ואילו הכשרה של הנדסאי אורכת בין שנתיים לשלוש שנים.
- שנית, דרישות הקבלה ללימודי תואר מהנדס לרוב יהיו גבוהות יותר, יכללו ממוצע ציונים במקצועות ריאליים וישלבו גם את הבחינה הפסיכומטרית, ואילו לימודי קורס הנדסאי ידרשו בדרך כלל ממוצע תעודת בגרות בלבד.
- לבסוף, בשטח, מגוון התפקידים שיכול לבצע הנדסאי שעבר קורס מקצועי מוגבל יחסית למגוון התפקידים שמהנדס יכול להשתלב בהם. לעיתים הנדסאי יעבוד תחת פיקוח של מהנדס, ויהיו לו לעזר. במקרה של מהנדסים מרבית התפקידים פתוחים כולל תפקידי ניהול שונים, ויכולת ההתקדמות היא בהתאם לכישורים האישיים. כתוצאה מכך נובעים גם הבדלים בשכר, כאשר מהנדסים שסיימו תואר זכאים לשכר התחלתי שנע בין 7-12 אלף שקלים, ואילו הנדסאים זכאים לשכר התחלתי של 5-8 אלף שקלים.
מה צופן העתיד להנדסאים?
אז אחרי שעמדנו על ההבדלים המהותיים בין שני המקצועות, בואו נראה קצת מה צופן העתיד למקצועות ההנדסה בתחומים השונים. ברבעון השלישי של שנת 2019 עלה מספר המשרות הפנויות במשק מ-100.9 ל-101 אלף בממוצע לחודש, כך עולה מהנתונים שפרסמה לאחרונה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עוד עולה מהנתונים, כי ברבעון השלישי של שנת 2019 מספר המשרות הפנויות בקרב הנדסאים, עומד על 9,800 משרות בממוצע לחודש, לעומת 8,900 משרות ברבעון השני, והביקוש הגדול ביותר בקרב המשרות השונות, נרשם לזכות ההנדסאים. במילים אחרות, מספר המשרות הפתוחות לעוסקים בתחומי ההנדסה הולך וגדל עם הזמן, מה שאומר שאלו מכם שיחליטו ללכת על מסלולי ההנדסה השונים, יוכלו להנות מביקוש גבוה, מתפקידים מגוונים ומעניינים, ממשרות מאתגרות, ומשכר נהדר.