סרטן הערמונית הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר בגברים. זה נובע מהתאים המרכיבים את הערמונית, בלוטה במערכת הרבייה הגברית. ישנם שני סוגים של סרטן הערמונית: הניתוח יכול להיעשות עם או בלי טיפול בקרינה. עם זאת, זה לא מומלץ לחולים שנמצאים בסיכון גבוה לסרטן הערמונית בגלל ההיסטוריה המשפחתית שלהם או לגברים אפרו-אמריקאים מכיוון שיש להם סיכון גבוה יותר לפתח סרטן הערמונית.
ניתוח פרוסטטה הוא הליך שכיח המבוצע בדרך כלל בגברים בשנות ה-60 וה-70 לחייהם. עם זאת, מחקר חדש מצא כי ההליך יכול להיעשות בגיל מוקדם יותר עם פחות סיכון לסיבוכים. הממצאים פורסמו ב-New England Journal of Medicine. את המחקר הובילו ד"ר ג'פרי לינדר וצוותו בבית הספר לרפואה בהרווארד, שגילו שניתן לבצע סוג מסוים של ניתוח ערמונית בגיל מוקדם יותר ללא עלייה בסיכון לחולים מעל גיל 45.
ניתוח פרוסטטה – לפעמים זה פשוט נחוץ
ניתוח ערמונית הוא הליך כירורגי שמסיר את בלוטת הערמונית, הנמצאת באגן הגברי. הניתוח יכול להיעשות בהליך פתוח או בהליך לפרוסקופי זעיר פולשני. המטרה העיקרית של הניתוח היא להפחית את הסיכון לפתח סרטן הערמונית ולשפר את זרימת השתן על ידי מניעת גיבוי השתן לשלפוחית השתן.
ניתוח ערמונית הוא סוג של ניתוח המשמש לטיפול במצבי ערמונית. הערמונית היא בלוטה קטנה במערכת הרבייה הגברית. הוא מקיף את השופכה ומייצר נוזל זרע, המעביר זרע בזמן שפיכה. על מנת להבין כיצד פועל ניתוח ערמונית, חשוב להבין תחילה מה קורה לפני ואחרי הניתוח. בלוטת הערמונית ממוקמת ממש מתחת לשלפוחית השתן ובין פי הטבעת והפין בכל צד של האגן. ניתן להסירו באמצעות חתך כירורגי משני צידי האגן או דרך חתך פתוח בבסיס אחד או שני הצדדים הצדדיים שלו.
תבדקו את המצב הרפואי שלכם
ההליך מתחיל בבדיקה בהרדמה, המתקיימת בדרך כלל בחדר ניתוח או בסוויטת מרפאה בבית חולים, ולאחריה מיקום על תנוחת ליטוטומיה (שטוח על הגב) לצורך השראת הרדמה ומתן הרדמה מקומית סביב עצבים שנמצאים בקרבת האזור שבו יתרחש ניתוח. חלק זה לוקח בדרך כלל כ-30 דקות להשלמתו. לעתים ניתוח פרוסטטה נחוץ ונחשב לחשוב ביותר.
סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים. זה יכול להשפיע על גברים בכל גיל, אבל זה נפוץ ביותר בקרב אנשים מעל גיל 65. תוחלת החיים הממוצעת לאחר האבחון היא כשנתיים. התסמין העיקרי של סרטן הערמונית הוא תחושה חריגה של צורך במתן שתן, המכונה דחף להשתין (או דחיפות במתן שתן). זה יכול גם לגרום לדם בשתן ולכאב בזמן מתן שתן או כשאתה הולך לשירותים.