המילה כורכום מעוררת ברובינו מחשבות על אוכל, אורז צהוב, תבשילים מהבילים, ובגדול, ארוחות טעימות. אותו שורש כתום ומפורסם, ששמו הולך לפניו כתבלין מסורתי מעולה, הוא הרבה יותר מפיגמנט טעים לאוכל. כמוסות כורכום מביאות לנו את האיכות המרפאת של הכורכום, ובכך תורמות לשמירה על בריאות הגוף.
כמוסות של כורכום מכילות חומר פעילו מסוג כורכומין על נגזרותיו השונות, לצד תרכובות טבעיות אחרות התומכות בפעולת הכורכומין, והפוכות את הכמוסות לאפקטיביות במיוחד. שלא כמו אכילת השורש היבש כתבלין למרק, כאן מדובר בריכוזים גבוהים מאוד של תרכובות פעילות, מה שאומר שהגוף מקבל את המקסימום במינימום מאמץ לעיכול.
למה לקחת כמוסות כורכום
נטילה של כמוסות כורכום על בסיס יומיומי אומרת שהגוף שלכם חשוף לריפוי מתמיד, ותמיכה בתהליכי הריפוי הטבעיים שלו. הכורכומין ידוע כחומר העוזר במקרים של בעיות עיכול שונות, עם אפקטים אנטי-סרטניים, נוגדי-חמצון (אנטי אוקסידנטים), מדלל דם (כמו התרופה אספירין המוכרת), ומורדי שומנים וכולסטרול מהדם.
למרות שהכורכום, גם בכמוסות וגם כתבלין, נחשב כצמח חזק מאוד, ברפואה העתיקה מתייחסים אליו כמאוזן ונוח לגוף, מה שמאפשר שימוש לאורך זמן ללא חשש מפגיעה או התשה של הגוף, אלא להיפך. מסיבה זו הוא נחשב יעיל למחלות רבות הקשורות למערכת העיכול, שסופגת אותו בקלות ונהנית מהיכולות שלו לסלק עכירות ולאפשר עיכול נוח ובריא.
השימושים הנפוצים לכורכום
הכמוסות של הכורכום נלקחות לתמיכה כללית במערכות הגוף, אך מעבר לכך הן מומלצות לאנשים הסובלים מבעיות ספציפיות. במקרים אלו מדובר בתופעות בריאותיות שונות, אשר נבדקו במחקרים, בהם נמצאו ראיות להשפעה חיובית של צמח הכורכום.
מחלות דלקתיות של המעיים (IBD), כאבים ודלקות פרקים מפושטות או מקומיות (כולל דלקת מפרקים ניוונית), מחלת קרוהן (דלקת של המעי הדק), אולקוס, פסוריאזיס, שחמת, גאוט, ראומטיזם ואחרים.
בפעם הבאה שתראו את צמח הכורכום מונח על מדף התבלינים בבית או בחנות, דעו לכם שלא מדובר בעוד תבלין טעים אך זניח, אלא בצמח מרפא רב עוצמה, אשר בשימוש הנכון ובריכוזים הנכונים, כמו שמתקבל בכמוסות כורכום, יכול לחולל פלאים לבריאות שלכם.