סרטן, על סוגיו השונים, נחשב למחלה קשה במיוחד. אמנם בימינו ישנם טיפולים אפקטיביים מאוד כנגד רוב סוגי הסרטן, ובפרט סיכויי ההחלמה טובים אם המחלה מאובחנת בזמן והטיפול בה מתחיל בשלב מוקדם, לפני שהתאים הסרטניים מתרבים במידה ניכרת, ובנוסף רוב החולים בה מדברים עליה באופן טבעי ומבלי ללחוש בקול נמוך "המחלה" או "מחלה קשה" כפי שהיה נהוג פעם – אולם גם כך מי שלוקה בסרטן זקוק לתמיכה מכל מקור אפשרי. אחד המקורות המפתיעים, ואולי בעצם לא כל כך מפתיעים, הוא פטריות מרפא שונות שעשויות לתמוך בכל טיפול בסרטן.
התרומה של הפטריות לטיפול בסרטן
חשוב להדגיש: פטריות אינן מיועדות לטפל בסרטן בכוחות עצמן, אלא מהוות אמצעי משלים לגישות הקונבנציונליות השונות (הקרנות, כימותרפיה, טיפולים ביולוגיים חדשניים וכו').
הטיפולים בסרטן, כולל אלה המתקדמים, כרוכים בתופעות לוואי, כשבחלק מהמקרים מדובר בתופעות לוואי קשות ומתישות. לעתים תופעות הלוואי כה חמורות עד שהן מעמידות בספק את ההיצמדות לפרוטוקול הטיפול, ובעצם פוגמות בסיכוי של החולה להחלים. פטריות מרפא מסייעות לגוף להתמודד עם תופעות הלוואי השונות. הן מפחיתות את הסיכון ללקות בזיהומים שונים, מעניקות כוח ואנרגיה חיוניים ובנוסף אף מפחיתות כאבים.
אילו פטריות התגלו כתומכות בטיפולים?
ישנם לא מעט זנים של פטריות שהתגלו כמתאימים לתמיכה בטיפול בסרטן. ביניהם ניתן לציין את:
* מאיטקה – פטריה שהיפנים והסינים נעזרים בה מזה אלפי שנים. זן זה ניחן באיכויות אנטי סרטניות וכן מחזק את מערכת החיסון של הגוף.
* טרמטס וורסיקולור – פטריה הנכללת בסל הבריאות היפני בזכות פעילותה האנטי סרטנית.
* שיטאקה – פטריה נוספת שזוכה לתפוצה רחבה ביפן, ובפרט במסגרת טיפולים בסרטן.
* אגריקוס ברזיליאנסיס – פטריה שכפי שניתן להבין משמה התגלתה בברזיל, ולאחר מכן נחקרה ביפן והתגלתה אף היא כבעלת תכונות אנטי סרטניות.
* ראישי – ישנן עדויות לשימוש בפטריה זו כבר לפני 2,500 שנה, ובין השאר היא מכילה נוגדי חמצון רבי עוצמה.
* קורדיספס – עוד פטריה המספקת תמיכה בטיפול בסרטן, ובנוסף מגנה על הכבד והכליות, מפחיתה רמות שומנים וכולסטרול מזיק, מונעת הזדקנות מואצת של תאי עור, משפרת את התפקוד המיני ועוד.