וורדפרס היא אחת הפלטפורמות הפופולאריות ביותר לבניית אתרים. אפשר לבנות איתה בלוג אישי, חנות מסחר אלקטרוני, אתר עסקי ועוד. הממשק הידידותי שלה ומגוון האפשרויות שהיא מציעה הופכות אותה לנגישה גם למשתמשים מתחילים. אז במידה ואתם להוטים ללמוד כמה טיפים וטריקים שימושיים כדי לשפר את חווית בניית האתר, הכתבה שלנו היא בדיוק בשבילכם.
הכתבה בשיתוף עם חברת בניית אתרים מקצועית ומובילה בתחום ועם שנים של ניסיון.
בחרו חברת אחסון אמינה:
הדבר חיוני לביצועים ולאבטחת אתר הוורדפרס שלכם. חפשו חברות אחסון המתמחות באחסון אתרי וורדפרס שמציעות שרתים מהירים, גיבויים, אבטחה גבוהה וכמו כן שירות תמיכה מצוין (עדיפות לתמיכה 24/7).
עדכנו את גרסת הוורדפרס שלכם:
עדכון קבוע של גרסת הוורדפרס, ערכות נושא ותוספים חשוב לשמירה על האבטחה והפונקציונליות של האתר. הפעילו עדכונים אוטומטיים או בדקו ידנית אם קיימים עדכונים והחלו אותם מיידית כדי לוודא שיש לכם את תיקוני הבאגים ותיקוני האבטחה האחרונים.
התאמה אישית של קישורים קבועים:
קישורים קבועים הם כתובות האתרים של דפי האינטרנט שיש לכם באתר. על ידי התאמה אישית של מבנה הקישור הקבוע, תוכלו לשפר את האופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) וגם תוכלו להפוך את כתובות האתרים לידידותיות יותר למשתמש. בלוח המחוונים של וורדפרס, עברו אל אזור ההגדרות ולאחר מכן לחצו על קישורים קבועים וכל זאת כדי להתאים אישית את המבנה של הקישור.
התקינו תוסף גיבוי אמין:
גיבוי אתר וורדפרס הוא חיוני במקרה של אובדן נתונים או בעיות באתר. השתמשו בתוסף גיבוי מהימן כדי לתזמן גיבויים קבועים של הקבצים ומסד הנתונים של האתר שלכם. בדרך זו, תוכלו לשחזר במהירות את האתר אם משהו השתבש בו.
השתמשו בערכת וורדפרס רספונסיבית:
וודא שערכת הנושא (התבנית) שבחרתם היא רספונסיבית ומה הכוונה? לגדלים שונים של מסכים וכמו כן להתקנים שונים (טלפון סלולרי, טאבלט). ערכת נושא רספונסיבית מספקת חווית משתמש טובה יותר ועוזרת בקידום האתר בגוגל וזאת מכיוון שגוגל נותנת עדיפות לאתרים ידידותיים לנייד.
התאימו אישית את לוח המחוונים של וורדפרס:
לוח המחוונים של וורדפרס הוא מרכז הבקרה של האתר. ארגנו אותו מחדש, הוסיפו קיצורי דרך לתכונות בשימוש תכוף יותר והפכו אותו לידידותי יותר על ידי הסרת תכונות שאינן בשימוש.
בצעו אופטימיזציה של תמונות:
תמונות שיש להן משקל גדול, יכולות להאט את מהירות הטעינה של האתר. השתמשו בתוספים לאופטימיזציה של תמונות כדי לדחוס אותן באופן אוטומטי מבלי לפגוע באיכותן. כך תוכלו לשפר את ביצועי האתר ואת חווית המשתמש.
השתמשו בקטגוריות ותגיות:
ארגנו את התכנים שיש באתר באמצעות קטגוריות ותגים. קטגוריות מספקות קיבוץ רחב יותר של תוכן, בעוד שתגים מציעים תוויות ספציפיות יותר. סיווג ותיוג נכון של הפוסטים עוזר למבקרים לנווט באתר ומשפר את SEO על ידי יצירת מבנה הגיוני.
ניהול תגובות באתר:
במידה ואתם מאפשרים הוספת תגובות על פוסטים שפורסמו באתר, שימו לב שהן לא מאושרות אוטומטיות ומפורסמות וזאת משום שיש הרבה תגובות שהן ספאם. מומלץ להגדיר בקרת תגובות בהגדרות של האתר (לחצו על תפריט הגדרות במערכת וורדפרס ולאחר מכן על דיון). כמו כן, יש גם תוספים שיכולים לעזור לכם כמו, Akismet ו-Disable Comments.
השתמשו בתוספים של SEO:
שפרו את הנראות של האתר במנועי חיפוש על ידי שימוש בתוספים לקידום אתרים כמו Yoast SEO או All in One SEO Pack. תוספים אלה מספקים כלים לאופטימיזציה של כותרות מטא, תיאורים, מפות אתר XML ואלמנטים אחרים של SEO.
אפשרו שיתוף של פוסטים ועמודים באתר:
הקלו על המבקרים באתר בכל הקשור לשיתוף התכנים וכל זאת על ידי הוספת לחצני שיתוף חברתי לפוסטים ולעמודים שלכם. יש תוספים לשיתוף חברתי שתוכלו להתקין באתר והם שיאפשרו למשתמשים לשתף את התכנים שלכם בפלטפורמות מדיה חברתית פופולריות.
הדבר כמובן יתרום להגדלת כמות המבקרים באתר ואף להפיכת המבקרים ללקוחות שירכשו את המוצרים והשירותים שאתם מציעים.
השתמשו בגוגל אנליטיקס:
התקינו את Google Analytics או כלים אחרים לניתוח אתרים כדי לקבל תובנות לגבי ביצועי האתר שלכם. ניתוח התנהגות מבקרים, מקורות תנועה ונתונים נוספים שתקבלו, יעזור לכם לקבל החלטות מושכלות וכל זאת כדי לייעל את האתר עוד יותר ולשפר את מעורבות המשתמשים.
כמה מילים לסיכום…
על ידי יישום הטיפים והטריקים השימושיים שהוצגו לעיל, אנחנו משוכנעים שתוכלו לשפר את כישורי ניהול ובניית האתר שלכם כמתחילים בתחום. שיהיה בהצלחה!