הקרוז החם של השנה – שייט בים הבלטי

פעם, האופציה היחידה לטייל בעולם היתה באמצעות שייט. לא היו מטוסים, ובשביל לעבור מיבשת ליבשת, מקצה אחד של העולם לקצה השני, היה צריך לשכור חדר באונייה ולהפליג עמה. לקח עשרות שנים עד שאנשים החלו להשתמש במטוסים, ועוד שנים רבות עד שמחירי הטיסות הפכו להיות אטרקטיביים בשביל לעשות בהם שימוש תכוף.

עם זאת, גם היום כשאנחנו יכולים לטוס בקלות מיעד ליעד במחיר זול ובצורה נוחה, הרי שיש לא מעט אנשים שבוחרים להשתמש באופציה של שייט.

לא רק בשביל להגיע ממקום למקום, אלא כדרך פופולארית לטייל ולנפוש. כך הגיעו לעולם הקרוזים השונים אשר נמשכים מספר ימים, במהלכם אנחנו מבלים באונייה אשר יוצאת מנמל מסוים ומפליגה אל יעד מסוים, כשבדרך היא עוצרת בערי נמל שונות.

אחד הקרוזים הפופולאריים ביותר כיום הוא שייט בים הבלטי . מדובר בקרוז שהפך להיות מאוד נפוץ, הן בזכות העובדה שחברות שייט רבות החלו להפיק ספינות שייט בים הבלטי עבור תיירים מכל העולם, מה שכמובן יצר תחרות והביאה לירידה במחירים, וכן בזכות נפילת הגוש הקומוניסטי אשר איפשרה לתיירים מערבים לבקר באופן חופשיות במדינות הבלטיות, קרי לטביה, ליטא, אסטוניה, כשבצד השני של הים הלטבי אנחנו יכולים למצוא את שוודיה, פינלנד, דנמרק. כמו כן, יושבות על חופי הים הבלטי מדינות כגון גרמניה ורוסיה.

מדובר על שילוב של מדינות בעלות מאפיינים שונים, אשר גם מבחינה כלכלית יש ביניהן שוני עצום, מה שמאפשר לכל מי שנמצא בקרוז כזה, ליהנות מאפשרות לבקר במדינות, אשר ייתכן שבאופן רגיל, הוא לא היה בהכרח מגיע אליהן.

מסלול של שייט בים הבלטי נמשך בין 10 ל-14 יום, תלוי באופי המסלול ובסוג המדינות אשר נמצאות בו. ישנם מסלולים שכוללים את דנמרק, פינלנד, שוודיה, ואסטוניה, כאשר מסלולים אחרים כוללים בתוכם גם את רוסיה, גרמניה ומדינות נוספות שנמצאות על חופי הים הבלטי.

כיצד יוצאים לקרוז בים הבלטי

כאמור, אנחנו יכולים למצוא מגוון חברות אשר מוציאות קרוזים בים הבלטי. לפני שאנחנו בוחרים עם איזו חברה לצאת, עלינו לבדוק מספר נקודות לגבי המסלול והמאפיינים שלו.

מלבד השאלות, כמה זמן נמשך הקרוז ודרך אילו מדינות הספינה עוברת והיכן היא עוצרת, הרי שיש לבדוק גם היכן נקודת היציאה והאם עלינו להגיע אליה בכוחות עצמנו או שמא עלינו להגיע לשדה התעופה בן גוריון ולצאת משם ביחד עם כל הקבוצה.

כמו כן עלינו לבדוק, אילו חדרים ניתן לשכור בקרוז, כמה ארוחות אנחנו מקבלים במהלך השייט והאם עלינו להוסיף כסף עבור פרטים שונים במסלול. נקודה נוספת שעלינו לבדוק, כמה זמן נשארים בכל נקודת עצירה והאם אפשר להמשיך משם באופן עצמאי או שמחויבים להישאר על הקרוז מהתחלה ועד סוף הטיול.

 

צריך לציין לפני סיום, אנחנו יכולים למצוא קרוז אשר מתאים לכל הגילאים אך אפשר למצוא גם קרוזים שמתאימים לקהלים ספציפיים, משפחות, רווקים ורווקות, הגיל השלישי ועוד.

 

About admin

Check Also

התקפי חרדה: המדריך המלא לזיהוי והבנת התסמינים

אם אי פעם חוויתם התקף חרדה, אתם בוודאי מכירים את התחושה המציפה והמשתקת שיכולה להגיע …