החשיבות של הגינות עסקית במאה ה 21

הגבלים עסקיים שונים, נבנו לטובת יצירת מערכות עסקיות ומסחריות שמתאימות לעולם המודרני. מבין כלל החוקים שמחייבים את החברות השונות, ישנם חוקים, שחלקם הם לא חוקים כתובים, אבל הם יוצרים משחק הוגן בין שחקנים ומעודדים את התחרות בצורה שלא שוחקת את השוק. הגינות עסקית היא מנוע שמוביל את המשק, ודורש מכל המעורבים להשקיע מחשבה בפעולות שונות לאורך הדרך. אבל איך בדיוק נראית הגינות עסקית במאה ה 21? במדריך הקרוב ננסה לעשות קצת סדר ולעזור לכם למצוא תשובות לשאלות הקשות.

הגינות עסקית – המנוע להצלחתם של מותגים מובילים

במרבית השווקים, הגינות עסקית מבוססת בעיקר על:

  1. הגדרת גבולות פעילות – מה הן הפעולות שכל חברה רשאית ויכולה לעשות, על מנת לקדם את עצמה ואת האינטרסים הפיננסיים שלה. ומה הן הפעולות שהשוק מגביל או לא מתיר לבצע. 
  2. ההשפעה – מה הם תוצרי המשנה של פעולות החברות. הן מבחינת תהליכי הייצור והן מבחינת השיווק וההפצה של מוצרי החברות. האם ישנה השפעה על גורמים חיצוניים והאם ניתן לצמצם את ההשפעה?
  3. המוסריות – האם החברות עובדות בצורה מוסרית, לאנשים, לטבע, לצומח, בתהליכי הפיתוח של המוצרים? האם ניתן למנוע סבל ולהאריך את החיים, מבלי לפגוע בחיים של אחרים או בסביבה שבה אנו חיים? התשובות הללו מאפשרות למצוא את האיזון בין תעשייה מוצלחת, לבין חיים בחשיבה ברת קיימא והסתכלות על העתיד. 

חשיבה על האחר, מובילה לתחרות בריאה יותר בשוק

כמו שאתם מצליחים להבין, הקו המחבר בין כל האלמנטים של הגינות עסקית הוא החשיבה על גורמים אחרים. אמנם עולם העסקים הוא עולם קר ומחושב, אבל על מנת לקחת את הצעד הבא וליצור מערכות עסקיות הוגנות יותר, צריך להסתכל על האחר (חי וצומח כאחד), ולהבין מה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכות החיים. לא תמיד מדובר על משימה קלה, אבל אם אתם מצליחים להבין לעומק את ההשפעה של המעשים שלכם, יהיה קל מאוד לתכנן את ההחלטות שאתם לקוחים על בסיס חשיבה הוגנת לכל הצדדים.

About admin

Check Also

התקפי חרדה: המדריך המלא לזיהוי והבנת התסמינים

אם אי פעם חוויתם התקף חרדה, אתם בוודאי מכירים את התחושה המציפה והמשתקת שיכולה להגיע …