אי אפשר להתעלם מכל שתאונות דרכים הפכו למכת מדינה, אולם במקום לחשוב "לי זה לא יקרה" מוטב כי תהיו מודעים לסכנה וכן, גם לזכויות שלכם, במקרה של פגיעת רכב בגופכם.
כאשר כמעט כל יום שומעים בחדשות על תאונות דרכים, ניתן לומר כי למרבה הצער הן הפכו לחלק בלתי נפרד משגרת החיים. על פי הגדרת החוק תאונה היא לא רק מקרה בו שתי מכוניות מתנגשות זו בזו, כי אם ישנם גם סוגים אחרים, ביניהם תאונה בין כלי רכב להולך רגל. בכל מקרה בו רכב פגע בגופכם ואין זה משנה מה דרגת הקושי, עליכם להיות מודעים לזכויות שלכם כדי לקבל את מלוא הפיצויים.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה 1975 מסדיר את נושא תאונות הדרכים. על פי החוק בכל מקרה בו נגרם נזק גוף כלשהו כתוצאה מתאונת דרכים תקום הזכאות לקבלת פיצוי, כאשר אין רלוונטיות לנושא האשם, כלומר גם אם הנפגע היה האשם בתאונת הדרכים יוכל לקבל פיצוי, זאת למעט אנשים אשר גרמו לתאונה במתכוון או שנהגו ברכב ללא ביטוח חובה או רישיון נהיגה בתוקף. החוק גם מגדיר את האחראים לנזק כאשר על הולך רכב שנפגע מרכב, לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב הפוגע היות והיא האחראית.
כך יש לנהוג לאחר מעורבות בתאונה
כדי שתהליך תביעת הפיצויים יהיה כמה שיותר פשוט וקל מומלץ ורצוי לתעד את התאונה ולרשום את הפרטים המלאים של הרכב המעורב, הנהג, לצלם את מקום התאונה וכיוצא בכך. כמו כן יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מוקדם ככל הניתן, למלא אחר הוראות הרופאים ולשמור על רצף טיפולי. בכל מקרה בו נעדרתם מהעבודה בשל התאונה יש להקפיד לקבל על כך אישורי מחלה ולתעד את כל המסמכים הרלוונטיים הנוגעים לתאונה, לרבות קבלות, אסמכתאות, תיעוד רפואי ועוד. לאחר קבלת טיפול רפואי ראשוני יש לפנות לתחנת המשטרה לצורך הגשת תלונה והוצאת אישור ובאופן כללי מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים על מנת לקבל ייעוץ.
חוק ההתיישנות
יש לציין כי לא מומלץ להגיש את התביעה לקבלת פיצויים מיד לאחר שהתאונה התרחשה, היות ורצוי לחכות עד שהנזק יתגבש ושמצבו הרפואי של הולך הרגל יתברר במלואו. לעיתים הנזק מתגלה באיחור וכדי לקבל את סכום הפיצויים המקסימלי יש לאמוד את כל הנזקים אשר נגרמו כתוצאה מהתאונה, זאת במיוחד בשל העובדה כי לאחר הגשת תביעה אחת לא ניתן יהיה להגיש תביעה חוזרת לצורך קבלת פיצוי, גם אם המצב הרפואי החמיר. אם הנכם דואגים להתיישנות, על פי החוק ניתן להגיש תביעה לפיצויים עד לתקופה של שבע שנים מיום התאונה, זאת למעט חריגים הקבועים בחוק.
חוסר היכרות עם סעיפי החוק השונים עלול למנוע מכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם כהולכי רגל שהיו מעורבים בתאונת דרכים. לכן כשזה המקרה, מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי בהקדם ולקבל הכוונה בדרך למיצוי כל הזכויות שלכם.