גניקומסטיה

תופעת הגניקומסטיה, או ה"חזה הנשי" אצל גברים הינה שכיחה למדי ומהווה ללא ספק מקור לעוגמת נפש רבה וחוסר ביטחון עבורם. לכן, רבים מהלוקים בה בוחרים לפנות לעולם הרפואה האסתטית במטרה לפתור את הבעיה אחת ולתמיד. אולם, אם סוג הטיפולים איננו תמיד ברור מספיק וגורם לחשש רב, דבר שבפועל מוביל לוויתור על הליך רפואי קל יחסית שיכול לשפר את איכות חייהם!

מה זה גניקומסטיה?

גניקומסטיה הינה תופעה שכוללת התפתחות של שדיים דמויי שדי נשים אצל גברים, לרוב כתוצאה מהתפתחות בלוטות חלב באזור, או כתוצאה מרקמות שומן מצטברות, ללא קשר לבלוטות חלב במקום. כמו כן, הגניקומסטיה יכולה לכלול גם תופעות זמניות שנגרמות למשל מחשיפה להורמונים נשיים באופן נקודתי כגון חשיפה בגיל הינקות להורמונים על ידי האם וכד'. התופעה ידועה ככזו הגורמת מבוכה רבה ללוקים בה ומורידה את איכות חייהם. הטיפול בגניקומסטיה כולל לעיתים ניתוח הקטנת חזה לגבר/ים ובמקרים אחרים של גניקומסטיה שאיבת שומן ללא ניתוח (במקרים שלי פסאודוגינקומסטיה).

לגניקומסטיה כמה דרגות מקובלות:

  • גניקומסטיה דרגה 1 – כוללת פטמה בולטת שניתנת לקיצור בהליך הכולל הרדמה מקומית וטיפול קצר בלבד.
  • גניקומסטיה דרגה 2 – כוללת פטמה ועטרה בולטות, שגם בהן ניתן לטפל בהרדמה מקומית בלבד ללא צורך בלקיחת תרופות או אשפוז.
  • גניקוסמסטיה דרגה 3 – כוללת גדילה של רקמת שד באופן בינוני אשר מקנה לשד מראה יותר " נשי". הליך הטיפול במקרה זה יכול לכלול הן שאיבת שומן והן ניתוח קצר הכולל כריתת רקמת שד בלוטית.
  • גניקומסטיה דרגה 4 – כוללת צמיחת שד נשי של ממש ולכן מחייבת ניתוח כריתת שד.

 

תופעות הלוואי של הגניקומסטיה

לגניקומסטיה מגוון תופעות לוואי אפשריות, החל מהפרשת חלב מרקמת השד הקיימת, דרך כאב חזה ועד חלילה מחלות שונות כמו סרטן השד או סרטן האשך. אולם, חשוב לציין כי המראה שנתפס בעיני רבים כלא-אסתטי מהווה פתח לבעיות נפשיות כמו בעיות ביטחון עצמי, דיכאון ועוד, לצד הסיכונים הבריאותיים-גופניים.

ומה לגבי ההחלמה?

במקרה של גניקומסטיה החלמה תלויה במידה רבה בסוג ההליך הרפואי שהאדם עבר ובהתאם לסוג הגניקומסטיה שאובחן (גניקומסטיה קלה או קשה, כאמור לעיל). במרבית המקרים, כאשר ההליך מתבצע על ידי איש מקצוע מיומן, ההחלמה הינה מהירה יחסית, גם מההליך הכולל ניתוח כירוררגי ולא רק שאיבת שומן או המסת שומן. ככלל, ההחלמה מהניתוח אורכת בין שבוע-לשבועיים, כאשר תוך כמה שבועות מועטים המטופל יוכל לחזור לפעילות גופנית שגרתית ומאומצת. בכל אופן, בימים הראשונים יידרש המטופל ללבוש גופיית לחץ שתסייע במניעת נפיחות והצטברות נוזלים באזור המטופל ואט אט, יוכל להוריד את השימוש בה ולחזור ללבוש חולצות רגילות.

מעבר לכך, חשוב לציין כי ההליכים הנחשבים לבטוחים יותר הם דווקא ניתוחי הגניקומסטיה, אשר נמצאו כמצמצמים משמעותית את הסיבוכים וההצטרכות להליכים קוסמטיים מתקנים, לרבות במקרים בהן קיימת גניקומסטיה א סימטרית כתוצאה מצניחת רקמות וכד'. .

 

About admin

Check Also

התקפי חרדה: המדריך המלא לזיהוי והבנת התסמינים

אם אי פעם חוויתם התקף חרדה, אתם בוודאי מכירים את התחושה המציפה והמשתקת שיכולה להגיע …